Aktuelt fra distriktet

Tilbake til startsiden

Andøya sett fra sørøst. Foto: Idar Nilssen.

Åse Bygdemuseum

 

 

 

På et ekstraordinært årsmøte i U.L. Lyngblomen den 5. juli 1994 ble det valgt nytt styre som påtok seg arbeidet med å starte og drive et museum.

Dette var et av alternativene for fortsatt drift i Ungdomshuset. Andre alternativ for huset var salg eller rett og slett å rive huset.

Det første museumstyret bestod av: Terje Vollan (leder), Torbjørn Sollie, John Helmersen, Sølvi Olsen og Yngve Kristiansen.

Under salgsmessa på grendehuset like før jul i 1994, var Åse Bygdemuseum representert med ei utstilling av gamle gjenstander. Her prøvde man å markedsføre museumsarbeidet. Det viste seg at folk var svært interessert. Det kom inn mange gamle ting, og allerede i februar 1995 hadde man ei utstilling på plass i lokalene til Åse Bygdemuseum.

Den 16. november 2003 ble U.L. Lyngblomens 100 årsdag markert.  Gårdens befolkning samt andre medlemmer var invitert. 70 gjester deltok i markeringen som var lagt til den nyrestaurerte 1. etasjen i museet. Odd Solhaug holdt et interessant kåseri om Ungdomslagets historie.

Museet drives som et medlemslag og har en stabil medlemsmasse på ca. 70 medlemmer.

Åse Bygdemuseum slik det framstår i dag - i det gamle lokalet til U.L. Lyngblomen. Bygningen som huser museet ble oppført i 1935/36. Foto utlånt fra Terje Vollan. (Klikk for større bilde).

 

 

Tilbake til forrige side

 

Museet har etter hvert skaffet seg en meget stor samling som synliggjør hverdagslivet i Andøy-bygdene. I de seneste årene har man også innredet kjelleretasjen til utstillingslokale for maritime aktiviteter.

 

   

Fra den maritime avdelingen i museets underetasje. Jenta på bildet heter Ingvild Vollan. Foto utlånt fra Terje Vollan. (Klikk for større bilde).

 

 

Tilbake til startsiden Se annen omtale

 

Jubileumsboka om Risøyrenna

Bestilling av boka: E-postadresse.